Dimecres, 22 Març 2017 21:26

La 7a edició dels Diàlegs de Comerç erigeix Sant Cugat del Vallès com a capital tecnològica del comerç

La formació com a eina per digitalitzar els petits establiments és el motor de supervivència del comerç de proximitat.

L’Associació Sant Cugat Comerç va organitzar el passat dimarts 21 de març la setena edició dels Diàlegs de Comerç on la tecnologia aplicada al sector del retail va ser la temàtica protagonista d’aquesta edició 2017. Aquesta jornada celebrada per primera vegada a la sala “El Siglo" del Mercantic va servir per demostrar l’aposta contundent de l’associació per la formació com a eina per digitalitzar els petits establiments i reivindicar la supervivència del comerç de proximitat.

La presidenta de l’associació Sant Cugat Comerç, Aïda Fernández, va ser l'encarregada de  donar el tret de sortida dels Diàlegs de Comerç donant la benvinguda a tots els assistents i, sobretot,  agraint la presència de 120 comerços durant l’acte, una xifra rècord de totes les edicions celebrades fins el moment. Durant el transcurs de l’acte, l’Aïda Fernández va destacar que  “el principal problema de la digitalització dels nostres comerços és la falta de formació entre els propis comerciants”.

Ponències 7a edició Diàlegs de Comerç

Intel·ligència artificial, la digitalització del comerç de proximitat i les tendències de màrqueting aplicades al sector retail van ser els pilars de la jornada. Amb l’start up Delectatech, vinculant intel·ligència artificial i restauració, i el servei de màrqueting myBloo, que digitalitza  i impulsa el comerç de proximitat, es va obrir la jornada tot detallant punts forts dels dos projectes digitals pensats pel comerç de proximitat. Els assistents també van poder gaudir de la ponència a càrrec de Marc Cortés soci i director general de Roca Salvatella, expert en la digitalització d’empreses i comerços, el qual va exposar les claus per afrontar el repte digital. Marc Cortés va destacar la necessitat del client de rebre el producte i el servei a través de l’àmbit digital i que “l’èxit del comerç de proximitat resideix en la capacitat d’adaptació als nous canvis per sobreviure dintre del teixit comercial actual”.

Aquesta setena edició dels Diàlegs de Comerç, que ha assolit una xifra històrica amb un total de 170 assistents,  ha servit per impulsar el sector retail del país i convertir la ciutat de Sant Cugat del Vallès com el gran aparador del comerç de proximitat. Els comerciants de Sant Cugat fa anys que treballen en la direcció correcta per a convertir-se en el referent català, i ho estant fent gràcies a la innovació, la tecnologia, l’actualització, les formacions i l’absència de por per afrontar nous reptes. A aquesta edició dels Diàlegs de Comerç també es va comptar amb la presència del diputat de comerç de la Diputació de Barcelona, l’honorable Sr. Isaac Albert i Agut, la directora general de Comerç de la Generalitat, l’honorable Muntsa Vilalta,  i l’Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i Presidenta de la Diputació de Barcelona, la il·lustríssima Sra. Mercè Conesa, els quals van tractar l’actual situació del comerç local i de proximitat de la ciutat.