Dimecres, 20 Febrer 2019 10:04

Els comerciants de Sant Cugat reivindiquen la importància del sector a la ciutat

 

 

Aquest dimarts s'ha celebrat a la seu de Sant Cugat Comerç, una reunió de treball sota el lema 'Salvem el comerç de Sant Cugat', que ha comptat amb la presència de 50 comerços associats.

 

La trobada ha començat amb les intervencions de la presidenta de l'entitat Aïda Fernández, i del gerent de l'associació, Jesús Carballo, que han exposat la delicada situació que viu el sector. Tot seguit ha arribat el torn de paraula dels representants dels comerços, que han reivindicat la importància del sector a la ciutat, ja que consideren que aquesta no es veu reflectida. En aquest sentit troben imprescindible sol·licitar a les administracions públiques, un pla estratègic del comerç de Sant Cugat.

 

Els comerciants han començat la reunió fent autocrítica, i s'han mostrat favorables a oferir més i millors serveis a la ciutadania, i és per això que es reactivaran els serveis de tiquets aparcament, i el sistema de fidelització de 'Sant Cugat a la Butxaca'. També s'ha debatut la possibilitat d'unificar els horaris comercials, i de reforçar la marca Sant Cugat Comerç amb el tractament de centre comercial a cel obert.

 

Des de Sant Cugat Comerç es confeccionarà properament un formulari sobre el comerç local de Sant Cugat, perquè els partits polítics que es presentin a les eleccions municipals del proper 26 de maig, el puguin respondre i fer públiques les seves propostes.

 

A nivell local, els comerciants s'han mostrat crítics amb la implantació de la zona verda, i amb la poca comunicació del servei de bus llançadora. En la reunió s'ha fet palès que s'està expulsant el comerç del centre de la ciutat, per anar a zones perifèriques amb facilitat d'aparcament, la qual cosa està provocant la degradació de l'eix comercial, amb molts locals tancats. En aquest sentit han reclamat augmentar la tarifa Plis Plas als 30 minuts, i la possibilitat de que el servei de llançadora sigui ofert per algun tipus de vehicle especial, com per exemple un trenet.

 

En quan a la problemàtica dels lloguers, els representants dels comerços han demanat mesures per aconseguir la reducció del preu dels locals.

 

Durant la trobada també s'ha acordat fer una prospecció sobre establir un servei mancomunat de repartiment, la creació d'una plataforma de marketplace local, i mesures per educar el jovent en els valors del comerç local.

 

Sant Cugat Comerç realitza una valoració molt positiva de la reunió de treball realitzada aquest dimartsm i en breu repetirà una nova convocatòria.