Dilluns, 25 Març 2019 16:17

Sant Cugat Comerç posa en marxa la campanya ‘Slow Shopping’

 

 

La campanya, en favor del comerç local, vol difondre els valors de comprar en els comerços de la ciutat, amb un nou concepte basat en l’experiència a l’hora de realitzar la compra.

 

Aquest dilluns al matí s'ha presentat al ViLab, el moviment 'Slow Shopping', que promou Sant Cugat Comerç, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, i la Diputació de Barcelona, coincidint amb l'inici de la Setmana del Comerç. L'acte ha comptat amb la presència de la regidora de Comerç, Mayte Pérez; de la regidora de promoció econòmica, Silvia Solanellas; de la presidenta de Sant Cugat Comerç, Aïda Fernàndez; i del gerent de l'associació, Jesús Carballo.

 

Fernàndez ha donat la benvinguda a tots els assistents, i ha cedit la paraula a la regidora de comerç, Mayte Pérez, que ha mostrat la seva preocupació pel moment que viu el comerç local. 'Anem amb un ritme de vida molt accelerat, i tenim molta competència. El comerç on-line ens està fent replantejar moltes coses. Esperem que aquesta campanya que avui presenta Sant Cugat Comerç sigui tot un èxit, i que la gent sigui conscient d'aquest 'slow' que hauríem d'adquirir tots'. 

 

Posteriorment Jesús Carballo, ha presentat amb detall la campanya ‘Slow Shopping’. El gerent de Sant Cugat Comerç, ha fet un anàlisis exhaustiu de la situació del comerç local de la ciutat. ‘El nostre sector està patint molt. Ens hem adonat que anem molt ràpids per la vida, i això està provocant la pèrdua de l’hàbit de comprar en el comerç de proximitat. A més, els vehicles de repartiment ens estan contaminat la ciutat, i ens allunyen de la ciutat verda que desitgem’.

 

És per això, que Sant Cugat Comerç proposa un canvi d'hàbits per tenir una vida més tranquil·la, amb la campanya 'Slow Shopping'. El moviment Slow va néixer fa més de 30 anys, i ha anat fent camí fins a convertir-se en una manera de viure per a moltes persones, amb exemples com el 'Slow Food' o el 'Slow Travel'.

 

'No podem anar en contra del comerç on-line, i és per això que ens toca vendre uns altres valors, com són la compra racional i el consum sostenible. El leitmotiv de la campanya és que el comprador gaudeixi de les compres de forma natural, juntament amb les persones més properes, sense estrès, sense perdre el temps en embussos ni en complicacions per arribar', ha afirmat el gerent de l'associació. 

 

Sant Cugat Comerç vol introduir aquest moviment a la ciutat mitjançant els establiments i empreses associades. L'entitat pretén mostrar que el comerç de la ciutat és diferent, més pausat, on el client pot gaudir de cada compra, pensant que l'objectiu és que es trobi a gust, en pau i harmonia.

 

'La campanya, de llarg recorregut, s'encetarà la segona quinzena del mes d'abril amb la conscienciació ciutadana d'aquest moviment. És per això que es realitzarà una campanya publicitària a través dels mitjans locals, una forta tasca a les xarxes socials, a la pàgina web del moviment, i amb panells informatius a la ciutat. A finals d'aquest 2019, crearem un catàleg de valors de qualitat que han d'oferir els comerços, per poder-se considerar establiments Slow Shopping. La nostra pretensió és que de cara a l'any 2020, hi hagin comerços que estiguin adherits al moviment', ha conclòs Carballo.  

 presentacio slow shooping

 

 

 

Aquest dilluns al matí s’ha presentat al ViLab, el moviment ‘Slow Shooping’, que promou Sant Cugat Comerç, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, i la Diputació de Barcelona, coincidint amb l’inici de la Setmana del Comerç.